Selecteer een pagina

Me & my CI

2023 was voor mij een heel bijzonder jaar! Al sinds jaar en dag kamp ik met een gehooruitdaging. Een progressieve gehooraandoening die steeds ernstiger wordt. Hier heb ik mij nooit door laten tegenhouden om te doen wat ik wil, maar het dagelijks leven en mijn werk hadden er steeds meer onder te lijden. Goed verstaan kostte mij steeds meer moeite en vrat al mijn energie op. Na een mislukte operatie in 2020 ben ik in 2023 het traject ingegaan om te kijken of ik in aanmerking kom voor een Cochleair Implantaat; of wel een CI.

In mijn blogs op deze pagina lees je wat ik allemaal meemaak en hoe het ondertussen gaat. Wat er allemaal bij komt kijken en hoe een CI werkt. Mijn doel is om meer bekendheid en bewustzijn te creëren rond het fenomeen gehoorverlies. En vooral om het taboe te doorbreken dat er tot op de dag van vandaag nog steeds rust op het dragen van hoortoestellen.

Veel leesplezier! En laat vooral een reactie achter. Dat vind ik heel erg leuk!

Chipmunks in mijn oor

Chipmunks in mijn oor

Wauw! De tijd vliegt en zo is er gewoon alweer een maand voorbij. De eerste maand met mijn CI. Ik vertel je er graag over in mijn nieuwe blog.

Lees meer
De aansluiting

De aansluiting

Ein-de-lijk! De dag is aangebroken… Maandag 28 augustus 2023 om 10:00 uur mag ik mij melden bij audiologie-behandelaar meneer Buurman voor het activeren en aansluiten van de processor!

Lees meer
Na de operatie

Na de operatie

Het is zover! De dag van de operatie breekt aan en samen met Kim gaan we vol goede moed richting Nijmegen. Wat daar en daarna gebeurde vertel ik je graag.

Lees meer
Een raar soort Twilight zone

Een raar soort Twilight zone

Al jaren ben ik in meer of mindere mate bezig met de voorbereiding op wat er komen gaat. Sinds 2005 draag ik mijn eerste hoortoestellen en elke 5 jaar kwam er een nieuw, verbeterd en vaak van de nieuwste snufjes voorzien, nieuw paar in mijn oren. Tot vorig jaar…

Lees meer