Ontwerpstudio en Retro en vintage webshop VanSonja.nl

Een stukje over mij

Hoi, ik ben Sonja Lozeman, grafisch ontwerpster van beroep en geboren in 1981. Ik heb een grote voorliefde voor mooie retro en vintage spullen voor in en om het huis, vintage kinderspeelgoed, mode-accessoires enz. enz. Omdat mijn eigen appartementje van 89 m2 al behoorlijk vol staat met de mooiste schatten, en ik nog steeds overal de schitterendste spullen tegenkom, heb ik in 2017 besloten om mijn retro en vintage webshop VanSonja.nl op te starten. Ik heb deze webshop voor iedereen die ook houdt van mooie, unieke en oude spullen voor een betaalbare prijs. Het is voor mij een lang gekoesterde wens die uitkomt! Een eigen online winkeltje met de mooiste spullen om andere mensen net zo blij mee te maken als ik!

Lees ook mijn blog ‘Er was eens een droom..’ om te lezen hoe ik hiertoe ben gekomen.

 

Waarom zou je alles nieuw kopen als er al zoveel moois bestaat?

Met mijn liefde voor retro en vintage wil ik graag een steentje bijdragen aan een betere en mooiere wereld. Er zijn de laatste decennia zo ontzettend veel mooie spullen gemaakt, dus waarom zou je alles nieuw kopen? En daarbij komt, de spullen die pak ‘m beet een halve eeuw geleden al zijn gemaakt zijn doorgaans van veel betere kwaliteit dan de spullen die tegenwoordig worden gemaakt. Men zegt wel eens: “Tegenwoordig wordt alles gemaakt om kapot te gaan.” En dat was vroeger wel anders. Toen werden spullen zó gemaakt dat ze hele generatie mee konden gaan en, zoals in mijn webshop blijkt, nog veel langer! En dat vind ik prachtig!

 

Zo min mogelijk nieuw, zo veel mogelijk gebruikt.

In mijn webshop verzamel ik de mooiste spullen en gun ze een tweede en soms zelfs derde of vierde leven bij mijn mede-vintage-liefhebbers (jij dus). Hiermee probeer ik op mijn manier een bijdrage te leveren aan een beter milieu door te laten zien dat er al zoveel moois bestaat en nieuw niet per definitie beter of mooier is. Zodra je een parel in mijn webshop hebt gevonden en het zijn reis naar jouw huis gaat afleggen, zul je het ook het liefst verzonden zien worden in een ‘tweedehands’ verpakking.

Ik gebruik ook bij het versturen van mijn producten zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal dat al een leven achter de rug heeft maar nog goed genoeg is om nog een keer dienst te doen als verzenddoos. Denk hierbij ook aan beschermmateriaal, bubbeltjesplastic en dergelijken. Omdat ik natuurlijk niet altijd kan voorzien hoeveel ik in de nabije toekomst nodig ga hebben én de pakketjes zo snel mogelijk naar jou wil verzenden, kan het soms zijn dat ik moet grijpen naar nieuwe materialen, maar dit probeer ik tot een minimum te beperken. Ik gebruik zoveel mogelijk gebruikte materialen. En sterker nog… vandaag de dag, heb ik nog steeds geen nieuwe verzenddozen hoeven aanschaffen!

 

Samen zoeken?

In mijn webshop verzamel ik al het moois wat er de laatste jaren al is gemaakt maar mocht je nou iets specifieks zoeken en het niet kunnen vinden? Stuur mij dan gerust een Zoek-Verzoek en dan zoek ik met je mee. En het kan zelfs zo zijn dat ik het product dat je zoekt al in huis heb! Dus met een beetje geluk…

 

Overdag ontwerper en daarnaast pareltjesjager

In het dagelijks leven ben ik freelance grafisch ontwerpster en werk ik voor diverse opdrachtgevers in verschillende branches. Dit geeft mij het voorrecht dat ik alles kan ontwerpen wat ik wil en dus wat jij wilt! Van logo’s tot huisstijlen en volledige visuele identiteiten, folders, magazines en ander commercieel drukwerk, tot geboortekaartjes, uitnodigingen voor bruiloften en partijen, verhuisberichten en noem het maar op! Mooie dingen ontwerpen voor enthousiaste opdrachtgevers. Daar word ik echt heel blij van!

Dus overdag maak ik mooie dingen en ‘s avonds en in het weekend ga ik op jacht naar de mooiste retro en vintage pareltjes. Op deze website richt ik me op dit laatste maar je kunt me altijd een berichtje sturen om te kijken of ik op ontwerpgebied iets voor je kan betekenen.

 

Heb je vragen  of suggesties of wil je meer weten?

Kijk ook eens op mijn Facebookpagina en Instagram-account.
Of stuur me gerust een mailtje via mail@vansonja.nl
Dan spreken we elkaar gauw!

Een creatieve groet,

Van Sonja