fbpx

Gek op planten en doorgeven!

VanSonja.nl

Zoals je in mijn blog over het ontstaan van mijn webshop kunt lezen ben ik gék op het zoeken, verzamelen en doorgeven van mooie retro en vintage interieurvondsten, vintage kinderspeelgoed, keramiek, servies en nog veel meer! Maar tussen mijn mooie schatten vind je in mijn huis ook behoorlijk veel plantjes. Ik heb bijvoorbeeld mooie grote planten voor het raam, een verzameling Pilea’s, ofwel Pannenkoekenplantjes, want deze mooierds hebben de neiging om zichzelf razendsnel voort te planten! Er staat een mooie grote groene plant waarvan ik de naam niet weet maar die ooit begon als mini-plantje. Een stekje van de Zaagplant begint een serieuze plant te worden en in verschillende hoekjes vind je vintage bloempotjes, blikjes en koffiekopjes met cactussen, vetplantjes, hangplantjes en noem maar op! Ik hou ontzettend van plantjes, vind ze prachtig om te hebben en moeilijk om weg te doen!

 

Veel groen, weinig tijd…

En dan raad je het al. Er ontstaat een situatie die velen van jullie wel zullen herkennen. Een huis vol groen, te weinig plek en bovenal… te weinig tijd om al deze groene vrienden de aandacht te geven die ze verdienen! En dan gaat er dus iets mis. De Pilea’s beginnen van ellende hun blaadjes los te laten waardoor het boompjes worden in plaats van planten. Die cactus in de hoek geeft het leven. (Ja echt! Ik heb een cactus dood laten gaan! *schaam*) Een varen in de vensterbank is inmiddels meer bruin dan groen en een andere vetplant begint zo groot te worden dat hij me eigenlijk alleen maar in de weg staat. Ik begin me aan ‘m te storen, terwijl hij dat eigenlijk niet verdient!

 

Een beetje tijd en veel frustratie later…

Ondertussen probeer ik uit alle macht om de Pannenkoekenplantjes in leven te houden. De cactus moet helaas in de prullenbak. De vetplant verplaatst van ellende meerdere malen van de ene naar de andere hoek van de kamer. Maar van een regelmatig ‘watergeefpatroon’ is geen sprake. Laat staan dat deze groene vrienden mij het plezier en die gezelligheid in huis geven waarvoor ik ze eigenlijk in huis heb! En dan komt het moment dat ik op Instagram een advertentie van Happy Leaf tegenkom! In hun biografie lees ik: “Wij, van Happy Leaf, zorgen voor planten die jij niet langer wilt. We halen ze op, verzorgen ze en vinden een nieuw thuis!” Mijn hart maakt een sprongetje!

 

De perfecte oplossing!

Dit is fantastisch! Happy Leaf is de perfécte oplossing voor mijn ‘probleem’! Ik heb altijd al moeite gehad met de consumptiemaatschappij waarin we leven. Alles wordt maar ‘gewoon weggegooid’ als je het niet meer nodig hebt, terwijl je er iemand anders misschien wel heel blij mee kunt maken. En dan heb ik het niet alleen over de spullen die ik in mijn webshop verkoop, maar het geldt ook voor die mooie plantjes van mij! Ik zie dat Happy Leaf ook een Facebook-pagina heeft. Ik geef ze gauw een like en klim meteen in de pen. Ik krijg al gauw een reactie en de adoptie-date is snel gemaakt!

 

3 januari was het zover

Ik verzamel alle plantjes die door Happy Leaf worden ‘geadopteerd’ en geef ze nog een laatste keer water. Ik zie dat Happy Leaf ook blij wordt van bloempotten en omdat ik ondertussen in huis ook met een grote opruiming bezig ben, zet ik de bloempotten die ik niet meer gebruik er ook bij. Ik vind op mijn balkon nog 2 bijna volle flessen plantenvoeding en ik schat in dat ze daar ook wel blij mee zijn. Dus die gaan er ook bij. Op donderdag 3 januari om 17.30 gaat de deurbel en daar staat de redder in nood! Alle verzamelde plantjes, potten en plantenvoeding is welkom en we lopen samen naar de auto. Met een gerust hart geef ik mijn plantjes en paperassen mee. Op naar een beter leven en hopelijk een blije nieuwe eigenaar!

 

#nooitmeerplantenweggooien

Heb jij nou ook zoveel moeite met het weggooien van plantjes. Is je huis meer een jungle en zie je door de planten je bank niet meer? Zijn je planten meer dood dan levend en krijg je er ook geen plezier meer van? Denk dan eens aan de helden van Happy Leaf. Ook planten verdienen een tweede leven, ongeacht hun staat of formaat! In de omgeving van Enschede komen ze je plantjes heel graag bij je ophalen maar langsbrengen kan natuurlijk ook.

Woon je nou niet in het Oosten van het land? Misschien is mijn verhaal over de helden van Happy Leaf dan wel een inspiratiebron voor je eigen planten-reddingsactie. Want zeg nou zelf… het is toch eeuwig zonde om die groene rakkers zomaar weg te gooien? Ga gauw naar de Facebook-pagina of Instagram-account van Happy Leaf en geef je overgebleven planten een tweede leven!

 

Heb je ook zo’n goed idee? Vertel!

Heb jij ook goede en nieuwe ideeën om je overgebleven spullen, planten en dergelijken een nieuw leven te geven? Ik hoor er heel graag over! Stuur me een mailtje of een DM via mijn Facebook of Instagram-pagina. De beste ideeën zal ik zeker omarmen en voor je delen.

 

Spread the love!

En vind jij dit ook zo’n geweldig initiatief als ik? Deel het via de knoppen onderaan dit bericht. Spread the love!

 

Met een lieve groet,

Van Sonja

Lang leve de circulaire economie! Alle kleine beetjes helpen.

#nooitmeerplantenweggooien

Gerelateerde posts

vintagewinkel vansonja.nl

Er was eens een droom…

Er was eens een droom… …zo begon het eigenlijk! Wat...

Eerste Zoek-Verzoek een succes!

Eerste Zoek-Verzoek een succes!

Deze week heb ik mijn allereerste succesvolle Zoek-Verzoek afgerond! Nadat...

Mijn verhaal en ik op indebuurt.nl/hengelo

Het was op een maandagmiddag toen ik via de mail...

Blog over het verhaal achter het ontwerp van de Goedewaagen schaal

Het verhaal achter de Goedewaagen schaal

  Op 1 april van dit jaar, en nee dit...