fbpx

Er was eens een droom…

VanSonja.nl
vintagewinkel vansonja.nl

Er was eens een droom…

…zo begon het eigenlijk! Wat zou het leuk zijn om een winkel te hebben! Een winkel met allerlei prachtige spullen die overal en nergens vandaan komen. Waar je blij van wordt als je ze vindt. Niet nieuw, maar met al een heel leven achter de rug, en nog een heel leven te gaan! En die droom borrelde steeds door. Op de achtergrond, maar altijd aanwezig. Tot op een dag in het voorjaar van 2017. Toen ik tegen mezelf zei: “Waarom doe je er niet iets mee? Online. Waarom niet!?” Na wat uitzoek werk, verhalen lezen en nog meer inspiratie opdoen, heb ik uiteindelijk de stap gewaagd. Een webshop beginnen! Mijn eigen winkel online.

 

Waarom doe je er niet iets mee? Ja, waarom eigenlijk niet!

Mijn passie voor vintage en retro spullen heb ik eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren. Vroeger als klein meisje vond ik het al geweldig om te spelen met gevonden spullen bij oma op zolder of bij opa op de boerderij. Doorleefde spullen die in mijn fantasie een heel nieuw avontuur begonnen! Ik was altijd al dol op rommelmarkten. Zelf spullen verkopen maar ook op jacht naar de mooiste juweeltjes! Voor de een afgedankte ‘oude rommel’ maar voor mij stuk voor stuk pareltjes om van te smullen! De kleuren, de vormen, de materialen. Ik ben altijd op zoek naar de beste items.

 

Studentje met een klein budget maar een grote passie

En toen ging ik op mezelf wonen. Mijn vleugels uitslaan op de kunstacademie en vooral op zoek naar mezelf! Als studentje in de grote stad, op een appartementje 3 hoog met maar 1 kamer en een klein keukentje. En mijn budget was nóg kleiner! En ik zou mezelf niet zijn om daar niet op een geheel eigen creatieve wijze mijn eigen draai aan te geven. Met zo min mogelijk budget toch mijn eigen paradijsje maken. Voor de basis-items was de IKEA destijds best toereikend. Een bed, een bureau dat ook dienst deed als eettafel, een tv-meubel met opbergruimte. Dat was het. Maar ja…! Budget op en nog niet alles compleet.

Inmiddels had ik al geruime tijd een voorraadje verzameld bij paps en mams op zolder. Daar groeide een schitterende collectie aan allerhande woonspullen. Van keukengerei tot potten en pannen, bijna alles tweedehands en stuk voor stuk uniek. Alles met een eigen verhaal. Althans, voor mij! En ik ging er mijn eigen verhaal mee schrijven. Ik zocht ondertussen op marktplaats naar een gasfornuis, gevonden! Ik kreeg van mijn toenmalige schoonouders een bankje, met liefde opnieuw gestoffeerd. Prachtig! En zo groeide langzaam mijn inboedel en mijn passie voor gebruikte spullen.

 

 Alles met een eigen verhaal. Althans, voor mij!
En ik ging er mijn eigen verhaal mee schrijven.

 

 

Ik was in de vintage-hemel beland!

En toen kwam het moment dat ik de lokale kringloopwinkel ontdekte. Ik dacht dat ik in de hemel was beland! De prachtigste vintage meubelstukken lachten mij tegemoet! Ik scoorde al snel een unieke staande lamp met 2 bollen eraan. Met gevaar voor eigen leven sleepte ik hem mee op mijn fietsje naar huis. Als een kind zo blij! En… hij staat hier nog steeds te pronken in mijn kamer! Op dezelfde manier vond ik een stel prachtige Formica stoeltjes. Een voor een fietste ik ze naar huis. Een passie was geboren!

Inmiddels is het zo’n 15 jaar later… een aantal verhuizingen verder en inmiddels een eigen huis rijker. Maar mijn passie nog niet gedoofd. Je begrijpt dat ik niet álles wat ik koop kwijt kan in mijn appartementje van 89m2. Dus ik verkoop ook zo nu en dan de nodige spullen op o.a. Marktplaats. Maar ik kom nog steeds de mooiste spullen tegen. Ik struin wat af in kringloopwinkels, op rommelmarkten, kleedjesmarkten, kofferbakverkopen, zoldersales, schuurverkopen enz. enz. Maar het deed steeds meer pijn in mijn hart als ik weer een parel moest laten staan ‘omdat ik er al zoveel van heb’. Eeuwig zonde!

 

VanSonja.nl is geboren!

En die momenten komen nu ten einde. Ik kan alle mooie vondsten meenemen en met veel liefde plaatsen in mijn eigen retro- en vintagewinkel online! VanSonja.nl is geboren! Ik hoop met mijn winkel vele mensen te mogen inspireren om ook op zoek te gaan naar hun eigen unieke smaak en woonstijl, samengesteld met de mooiste verzameling aan al het prachtigs dat al gemaakt is! Ik verzamel de mooiste schatten en voor kleine prijzen hoop ik ze op reis te kunnen sturen op weg naar een nieuw huis! Ik hoop dat er een glimlach op je gezicht verschijnt als je mijn pakketje ontvangt en dat je nog eens komt struinen in mijn winkel, op zoek naar die prachtige parels!

Ik zal je een inkijkje geven in mijn huis vol vintage schatten en hoe ik ze heb samengevoegd tot mijn eigen unieke stijl. Als ik weer een mooi rommelmarkt avontuur heb beleefd of een schitterende kringloopwinkel heb ontdekt, zal ik ze ook zeker met jullie delen. Je kunt me ook volgen op instagram en facebook voor de laatste ins en outs.

 

 

Wil je me wat vragen? Stuur me gerust een berichtje via social media of e-mail.

Kan ik je helpen met zoeken naar die ene parel? Stuur me een Zoek-verzoek en ik ga voor je op zoek.

Veel plezier met struinen op mijn website! En laat gerust een reactie achter.

Gerelateerde posts

Eerste Zoek-Verzoek een succes!

Eerste Zoek-Verzoek een succes!

Deze week heb ik mijn allereerste succesvolle Zoek-Verzoek afgerond! Nadat...

Gek op planten en doorgeven!

Zoals je in mijn blog over het ontstaan van mijn...

Mijn verhaal en ik op indebuurt.nl/hengelo

Het was op een maandagmiddag toen ik via de mail...

Blog over het verhaal achter het ontwerp van de Goedewaagen schaal

Het verhaal achter de Goedewaagen schaal

  Op 1 april van dit jaar, en nee dit...