fbpx

Eerste Zoek-Verzoek een succes!

VanSonja.nl
Eerste Zoek-Verzoek een succes!

Deze week heb ik mijn allereerste succesvolle Zoek-Verzoek afgerond! Nadat ik Haico al blij kon maken met een prachtig duo Brabantia voorraadblikken uit de serie Patrice, kwam hij bij mij met het Zoek-Verzoek voor meer uit deze vintage serie. Het mocht van alles zijn; blikken, brooddoos, koekjestrommel, ontbijtkoekblik. Het maakt niks uit. Als het maar uit de bekende Brabantia serie is met de bruin met roze bloemen.

 

En zo ging ik op pad. Bij elke jacht naar pareltjes had ik mijn radar ook op de mooie oranje Brabantia spulletjes gericht. En na een aantal weken was het raak! Ik was op een overdekte rommelmarkt in de regio en daar lag hij… goed verstopt op de grond ónder de kraam. Mijn hart maakte een sprongetje! Een schitterende, grote, oranje broodbak van Brabantia lachte mij tegemoet! Ik was al een aantal uurtjes aan het struinen op deze markt. En meestal zijn de mooiste parels dan al wel verkocht. Maar deze was nog niet ontdekt en lag daar op mij te wachten. Prachtig!

 

Zoek-Verzoek Brabantia Patrice

Details maken het verschil

Zoek-Verzoek details

Na een korte maar grondige inspectie besloot ik dat deze brooddoos een schitterende aanwinst is voor Haico. Hij was nagenoeg perfect en mét het originele stickertje er nog op. Dat zijn de kleine details die de vondst soms extra ‘waarde’ geven. Niet in geld… maar als teken dat het echt een mooierd is die schitterend oud is geworden. Nu op zoek naar de eigenaar van de kraam. Deze was zo 1, 2, 3 nog niet gevonden. De buurman vertelde mij dat hij even aan de wandel is maar waarschijnlijk zo weer terug komt. En of ik hem even achter wilde leggen. Het is nogal een groot ding. Zo gezegd, zo gedaan…

 

Al 45 jaar oud!

Ik struinde nog even langs de buurkramen en hield mijn oog op de brooddoos. Daar kwam al snel de eigenaar aangelopen. Ik liep erop af en vertelde hem dat ik de brooddoos onder zijn kraam vandaan had gevist en vroeg hoeveel hij ervoor wilde hebben. Hij lachte en zei: “Aha! Al 45 jaar oud is ‘ie! Gekocht toen ik trouwde en dat is nu precies 45 jaar geleden.” Dat is leuk zo’n verhaal bij een vondst. Het oude beestje heeft ook wel wat gebruikssporten maar door zo’n verhaal erbij is het hem allemaal vergeven.

 

De koop werd gesloten

We babbelden nog even wat over de prijs en uiteindelijk werd de koop gesloten. De brooddoos ging mee onder mijn arm en een berichtje ging naar Haico. “Ik heb een schitterende 45 jaar oude parel voor je gevonden!” Haico, blij. Ik blij. En we spreken af dat de zoektocht naar Patrice nog even voort blijft duren.

 

Ook een Zoek-Verzoek?

Ben jij nou ook op zoek naar specifieke producten uit een bepaalde serie? Of verzamel je vintage artikelen van een bepaald merk? Misschien ben je zelf niet zo gek op zoeken maar hou je wel van vintage spullen en heb je iets in gedachten dat je heel graag zou willen hebben? Laat het mij weten via een Zoek-Verzoek. En wie weet maak ik jou binnenkort ook blij met een pareltje uit duizenden! Tot gauw!

Gerelateerde posts

Blog over het verhaal achter het ontwerp van de Goedewaagen schaal

Het verhaal achter de Goedewaagen schaal

  Op 1 april van dit jaar, en nee dit...

Mijn verhaal en ik op indebuurt.nl/hengelo

Het was op een maandagmiddag toen ik via de mail...

vintagewinkel vansonja.nl

Er was eens een droom…

Er was eens een droom… …zo begon het eigenlijk! Wat...

Gek op planten en doorgeven!

Zoals je in mijn blog over het ontstaan van mijn...